Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

OM STALL KAMPERHAUG

Stallen vår er godkjent som hestesenter av mattilsynet, og vi er også godkjent etter KSL- 12, Bransjestandard hest. Stallen er en viktig og sentral del av Kamperhaug Inn På Tunet gård.

En Inn På Tunet gård er godkjent av matmerk, og oppfyller en rekke kvalitetskrav- gården leverer velferdstjenester og aktiviteter av høy kvalitet.

Vi som driver gården er utdannet ved høgskolen i Østfold, OsloMet, Uit og NMBU. Vi har høy tverrfaglig kompetanse som kvalitetssikrer stalldrift, hestehold og aktiviteter med hest, og pedagogikk, veiledning, ledelse og spesialpedagogikk. Vi har egen yrkesfaglærer i helse og oppvekst, og hestefaget. Vi samarbeider med bransjeorganisasjoner og faginstitusjoner som praksisarena og opplæringsarena. Vi har deltakere gjennom avtaler med kommune og fylkeskommune, og private aktører.

Vårt største fokus er hest i samhandling med menneske, eller også hesteassistert intervensjon. Vi vektlegger etologi- hestens atferd og egnethet, og hesten som aktør i pedagogisk og psykososialt arbeid. Videre tilbyr vi kurs i hestemestring, som innebærer helhetlig innføring og implementering av kompetanse som bidrar til selvstendighet i stallarbeid, samhandling med hest og i aktiviteter med hest.

Vår aktivitet er bygd opp slik at alle kompetansemål i hestefaget er oppnåelig for lærlinger og lærekandidater, innenfor hestehold, stalldrift og aktiviteter med hest. Vi har instruktør og fagleder i hestefaget, begge med lang erfaring og formell kompetanse.

Vi tilbyr kurs, timer, turer, og leirer. Vårt fokus er at alle deltakere skal oppnå kompetanse og trygghet, og mestre aktiviteter med og omkring hest slik at de blir selvstendige på alle områder. De kan hente hest inn fra luftegård, klargjøre hest for aktivitet, velge riktig utstyr til hest og rytter/kusk, og beherske hesten i alle gangarter på bane og tur. Videre gjør vi enkle øvelser i dressur/ sprang- og har eksterne trenere som kommer til oss for de som ønsker videre progresjon.

Vi har hovedsakelig gjort valg av hester basert på målsetning, og hva er vel da mer naturlig satsning enn nasjonalrasene? Vi har Dølahester, kaldblodstravere, fjording og nordlandshest. Vi har shetlandsponnier for de yngste, og en islandshest. Så har vi to “varme” vallaker som er privathester for to av oss som bor på gården. Hestene er valgt med fokus på våre mål for stallen og videre satsning. Vi vil snart få ridehall, og kan da favne enda bredere når vi ønsker å oppnå hestemestring for alle som ønsker det.

Vi har flest godt voksne hester og pensjonister, men også en ung dølavallak, og vi venter et dølaføll og et shettisføll våren 2019. Dette mangfoldet skaper variasjon og dynamikk, og vi har grunnlag for læring og begynnende innsikt innenfor de fleste områder med hest, både hva gjelder selve hesteholdet, men også allsidige aktiviteter med hest- både innenfor ridning og kjøring.

For informasjon og arrangementer og kurs, se under aktiviteter her på siden, se Stall Kamperhaug på Facebook, eller stallkamperhaug.com.
Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2023 Kamperhaug Gård

Logg inn