Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Vimital Magnesium 750 gr

Vimital Magnesium 750 gr

VIMITAL Magnesium er et rent magnesiumtilskudd for hester, helt uten tilsetningsstoffer. Formulert med magnesiumfosfat, magnesiumoksid og natrium for maksimal absorpsjon, skånsom mot tarmene og best smak. Magnesium er et av kroppens viktigste mineraler, en aktivator for flere enzymer og er blant annet nødvendig for nerve- og muskelfunksjon samt hjerte og kar. Magnesium kan lagres i kroppen og må derfor inkluderes i den daglige fôretilstanden.

Magnesium er et av mineralene det er vanlig at både mennesker og hester lider av mangel. De vanligste mangelsymptomene hos hester er nervøsitet, "peepiness" og dårlig temperament. Med magnesiummangel kan kroppen ikke håndtere stoffene som frigjøres under stress eller frykt. Årsaken til den økende mangelen på magnesium er, i tillegg til utarmet jord, at balansen i fôret mellom kalsium og magnesium ofte er feil. For mye kalsiuminntak blokkerer magnesiumopptaket. Forholdet mellom kalsium og magnesium skal være 5: 2.

Magnesiummangel kan til slutt føre til et bredt spekter av medisinske tilstander.

Symptomer på magnesiummangel er nervøs overreaksjon der hesten ikke kan takle den naturlige reaksjonen på fare og derfor blir vanskelig å håndtere. Kan også dukke opp på normalt rolige hester som i for eksempel konkurransesituasjoner blir anspente. Magnesiumnivået er da ikke nok til å håndtere de stressrelaterte stoffene som frigjøres i spesielle situasjoner.

Magnesiummangel påvirker muskelkoordinasjonen og du kan noen ganger se symptomer hvis du trekker lett med fingrene over siden på hesten og musklene "skjelver".

Man bør være ekstra oppmerksom på behovet for å gi magnesium i tilfelle sykdom og smerte eller når hesten svetter mye, for eksempel under trening. Diaré eller sur avføring skaper også behov for ekstra tilskudd.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Kamperhaug Gård