Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Vimital MSM 1 kg

Vimital MSM 1 kg

MSM-Methylsulfonylmethane er et naturlig svovelbasert essensielt stoff som bare finnes i ferske avlinger. Grunnlaget for stoffet skapes i havene der det frigjøres i gassform og stiger opp i atmosfæren. Påvirkningen av ozon og UV-lys konverterer det til DMSO2 (MSM) som faller sammen med regnvann. For hester er gress den viktigste kilden.

MSM er en viktig del av celleformasjonen i hele kroppen og er inkludert i strukturen til brusk, sener, bindevev, muskler, bein og pels. Det er også en viktig byggestein i kroppens produksjon av aminosyrer, proteiner, enzymer og hormoner. Organisk svovel er noe som finnes i hver celle i kroppen, med andre ord en av de viktigste komponentene for en velfungerende kropp.

MSM bidrar til å gjøre celleveggen mer gjennomtrengelig for utveksling av næringsstoffer og slaggprodukter. Ved MSM-mangel har hesten en lavere melkesyreterskel og kan prestere mindre. Muskelgjenoppretting tar også lengre tid, noe som gjenspeiles i lengre oppvarmingstider med en stivere og mer motvillig hest.

Moderne dyrehold med kortere beite- og friluftsaktiviteter, mer gressbeite og ridning året rundt, har i mange tilfeller vist seg å forårsake MSM-mangel i fôrtilstanden. Høyensilasje som er fattig på MSM er også en grunn til dette.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Kamperhaug Gård